Trainingsmethoden

Bewustwording en verbetering van de relatie tussen zintuiglijke waarnemingen en snelle, goede beslissingen die leiden tot succesvolle handelingen, zijn het absolute doel van onze trainingen.

We werken in groepjes van maximaal 8 à 10 kinderen per trainer en streven naar individuele en persoonlijke coaching en begeleiding. Een trainingssessie duurt 1 uur en 15 minuten met een korte pauze na 35 minuten (voor optimale leerprestaties).

Voetbal is een hele mooie sport, een kunstvorm volgens filosofen, een passie voor velen. Maar het voetbalspel wordt telkens maar sneller en complexer. Om mee te kunnen in het vlugge, moderne voetbal van morgen, train je dus best op de meest moderne & vernieuwende manier.

Voetbal als mindgame
De tendens in alle sporten is duidelijk: better, faster, stronger. Records in alle sporttakken blijven jaar na jaar sneuvelen. Dit komt omdat we meer trainen, maar ook béter trainen.
Specifiek in het voetbal hebben we geleerd om onze zintuigen veel meer in te zetten om het resultaat in positieve zin te beïnvloeden.
Het is een spel geworden dat beslist wordt door details, dat afhangt van reflexen, handelingssnelheid, slimme keuzes en vooraf denken.

Belang van de ondergrond
Onze indoor trainingssessies gaan steeds door in een sporthal met gladde vloer. Outdoor trainingssessies vinden altijd plaats op een kunstgrasterrein. Een combinatie van beide vinden wij de ideale mix. Deze bewuste keuze heeft te maken met de snelheid van handelen en de specifieke voetbaltechniek waarmee de bal verwerkt dient te worden.

Oefenstof
Om ons doel te bereiken, gaan we niet enkel de spieren en de gewrichten trainen. Heel belangrijk is om ook de hersenen en de reflexen te testen. Een optimale coördinatie en een brede basistechniek vormen de start om handelingen vlot en correct uit te voeren. In een volgende fase komen handelingssnelheid en prestatie onder druk aan bod. In de derde fase gaan we kijken naar het maken van de juiste keuze en het perfect uitvoeren van de genomen beslissing.

Reeks van 11 trainingen:
FASE 1: basistechniek en coördinatie (3 weken)
FASE 2: handelingssnelheid onder druk (4 weken)
FASE 3: de juiste keuze perfect uitvoeren (4 weken)

Sport Concepts VZW

BE0597 841 880

August Van De Wielelei 275

Deurne